Astazi, “George Calinescu” functioneaza ca liceu teoretic, pregatind în fiecare serie profilurile matematica-informatica si filologie. Elevii sai obtin rezultate remarcabile atât la concursurile scolare, cât si la examenele finale si îsi continua formarea în institutii universitare.

Putini stiu însa ca acest liceu este continuatorul fostei Scoli Profesionale « Tehnometal », înfiintata în 1955. În timp, aceasta a dobândit diferite denumiri, în functie de profilul atribuit: Scoala Profesionala F.R.B., Scoala Profesionala F.C.T.B.

Din 1974, unitatea de învatamânt îsi îmbogateste activitatea prin introducerea unor clase de liceu cu profil industrial, alaturi de cele de scoala profesionala. Liceul industrial se va numi « Metaloglobus » si va functiona în paralel cuScoala Profesionala nr. 27.

Anul 1990 aduce o noua schimbare, atât de curriculum, cât si de nume. Clasele de matematica-fizica, informatica si filologie au dus la diversificarea ofertei educationale a unei scoli care se numeste, pentru scurt timp, Grupul Scolar Industrial nr. 1. Dupa doar un an se revine la vechiul nume – Grupul Scolar Industrial « Metaloglobus ».

Fiecare schimbare de titulatura marcheaza un progres în activitatea scolii, iar plasarea activitatii educative sub egida marelui critic este un pas care o asaza alaturi de licee bucurestene cu renume. În intervalul 1993-2004, numele institutiei este Grupul Scolar Industrial « George Calinescu ». Alaturi de clasele de liceu cu profil teoretic si tehnic, exista în continuare scoala profesionala, de ucenici/ complementara, de maistri, postliceala, precum si clase de învatamânt seral si fara frecventa.

În septembrie 2004, scoala devine Liceul “George Calinescu”, având pâna în 2008, pe lânga clasele cu profil teoretic, si clase cu profil tehnic (electrotehnic si mecanic), la care se adauga învatamântul cu frecventa redusa, profilul stiintele naturii. În 2005 se aniverseaza semicentenarul si se stabileste ca ziua de 23 aprilie sa devina sarbatoarea Liceului.

Din anul scolar 2009-2010 Liceul “George Calinescu” functioneaza numai cu filiera teoretica : cursuri liceale de zi –  profil real, specializarea matematica- informatica,  profil uman, specializarea filologie; frecventa redusa – profil real specializarea stiint ale naturii si profil uman filologie.

Incepand cu data de 1.09.2012 denumirea liceului se schimba in Liceul Teoretic „George Calinescu”

“Cu cât ştii mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii prea puţin” este o cugetare a criticului G. Călinescu şi motto-ul liceului nostru.