Intalniri culturale

[fgallery id=3 w=450 h=385 t=0 title=”Ora de romana”]

 

La Centrul Cultural American, in luna decembrie a anului 2011, elevi din clasele aXIa B, a XIIa E, a X-a D s-au întâlnit cu reprezentanți ai ambasadei SUA. Proiectul Volunteering -“Grandparents have helped us, we should help them as well” a fost coordonat de prof. Lidia Roșu, prof. Amelia Istrate.

 

Incepand cu anul 2010, elevii Liceului “George Calinescu” au participat la  mai multe evenimente organizate la Uniunea Scriitorilor Romani, in urma acordului de parteneriat incheiat  intre liceu si USR. Astfel, in anul 2010 au intalnit-o pe scriitoarea Gabriela Adamesteanu, ce a oferit drept amintire liceului una dintre cartile sale cu autograf. In anul 2011, elevii au participat la alte doua intalniri desfasurate la sediul USR, una in care l-au intalnit pe Mircea Dinescu, iar in cealalta pe Nora Iuga, cu ajutorul careia au organizat o alta intalnire in cadrul liceului.

La 8 decembrie 2011, elevii liceului George Călinescu au fost onorați de prezența unui oaspete de onoare: poeta, romanciera, traducătoarea Nora Iuga. Amintirile despre profesorul George Călinescu, scrisul, anii de liceu au fost temele unei întâlniri emoționante, desfășurate în cadrul parteneriatului încheiat între liceul nostru și Uniunea Scriitorilor Români.

Leave a Reply