Simpozion Ion luca Caragiale


 

 

Anul 2012 a fost declarat „Anul Caragiale”. Se împlinesc 100 de ani de la dispariţia marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale şi 160 de ani de la naşterea sa.

 

 

In semn de omagiu elevii liceului au organizat in cadrul Saptamanii Altfel o serie de manifestari artistice si culturale dedicate lui Caragiale.

 

 

Coordonati de  profesorii de limba si literatura română, în colaborare cu domnul profesor de educatie plastica, Cosmin Baldovin, elevi ai claselor 9D, 9E, 9A, 11E, 11D, 12 E si 12F au participat la un concurs de desen a cărui temă a fost Caragiale si personajele sale.

 

 

Sub indrumarea doamnei profesoare Aurelia Gherghe si a doamnei profesoare Viorica Dumbrava elevii clasei 9D au interpretat pe scena teatrului Bulandra piesa “O noapte furtunoasa” iar apoi au prezentat inregistrarea piesei colegilor si cadrelor didactice cu ocazia Zilei liceului.

 

 

Elevii clasei 11E impreuna cu doamnele profesoare de limba si literatura romana Aurelia Gherghe si Carmen Catalan si doamna profesoara de limba franceza, Silviana Parvu, au pus in scena dupa un scenariu adaptat de ei, schita “O inspectiune”.


Trupa de teatru a clasei a X-a B (Roxana Popescu, Alexandru Ion, Ana-Maria Nechifor, Leonard Bărboșelu, Robert Acîntoaie, Cristian Bălan,  Adrian Ion), coordonată de prof. Mihaela Georgescu, a susținut spectacolul Dʹale carnavalului.

Un remarcabil moment muzical, foarte apreciat de public, a fost creat de Ana-Maria Pârjol (11D) și Robert Acsîntoaie (10B).