Ghidul elevului de utilizare a bibliotecii

Biblioteca este situata in corpul B (parter). Biblioteca are peste 15000 de volume. Bibliografia scoalara este asigurata in proportie de 90%.

Orar 

 

luni – joi 7.30 – 15.30

Vineri – activitati interne

 

Politici de imprumut

Imprumutul la domiciliu este unul din serviciile oferite de biblioteca.Utilizatorul poate imprumuta un numar de 3 exemplare.

Termenul de imprumut este cuprins intre 3 zile si 30 zile, termen stabilit in functie de numarul de exemplare existente din titlul respectiv si gradul de solicitare de catre alti cititori. Nerestituirea la termen a publicatiei se sanctioneaza cu suspendarea calitatii de cititor pe o perioada de la 1 la 3 luni.
Lucrarile de referinta, dictionarele, cartile care fac parte din colectii speciale, cartile unicat se consulta doar la biblioteca.

 

Activitati desfasurate de biblioteca impreuna cu elevii liceului: 

Prezentarea volumului omagial la aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade – Iubire in India, semnat de Octavian Sarbatoare. Au fost prezenti la manifestare directorul Editurii Flori Spirituale, doamna Elena Speranta Baciu, scriitorii VasileAndrei si Mircea Itu

Saptamana OSIM, proiect care si-a propus sa ofere o informare potrivita asupra brevetelor de inventie, asupra marcilor si indicatiilor geografice cu ajutorul unor proiectii, in prezenta reprezentantilor OSIM.


Saptamana Antidrog – Biblioteca  Ion Creanga. Proiectul a fost realizat in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Agentia Nationala Antidrog.

Lansari de carte. Intalniri cu scriitori: Mircea Micu, Mircea Itu, Vasile Andrei, Nicolae Sacalis, Maria Tacu – fost profesor al liceului. In cadrul prezentarilor de carte s-au urmarit componentele prezentarii: componenta informativa si componenta subiectiv – persuasiva

Ziua liceului si Ziua Bibliotecarului – expozitie de carte, albume cu tema “Bucurestii vechi” in colaborare cu prof. Dobre Georgiana.

TOP